[...] jeszcze bardziej restrykcyjne diety, gdzie dostarcza się poniżej 50 g węglowodanów dziennie dla osoby ważącej 100 kg np. ketogeniczne), • 0,5-1 g / kg m.c. tłuszczy: oliwa z oliwek, olej kokosowy, pestki, nasiona, orzechy, migdały itd. (istnieją diety gdzie udział tłuszczy w bilansie jest znacznie wyższy), Jakie zastosować programy [...]
[...] źródła makroskładników a nie jakieś serki, jogurciki, owoce i inne badziewie. Chude mięso, jaja, chudy twaróg, do tego ryż/brązowy makaron/kasza, zdrowe tłuszcze, czyli oliwa z oliwek, olej lniany lub ryżowy, tran. Sporo warzyw. Przez pierwszy tydzień czy dwa możesz przybrać na wadze bo organizm po tej głodówce będzie gromadził wszystko na [...]
[...] dziś zapodaje P90x...tłuszcz jak był tak jest - obwody stoją - kg te same ni grama mniej.Chleję min 4 l. wody, w każdym posiłku białko naturalne - jesli nie łykam wheya, oliwa z oliwek, warzywa wszystko w idealnych proporcjach.Czy to możliwe żeby organiz dochodził tak długo "do siebie" po odżywianiu do 900 kcal?Jak mogę mu jeszce [...]
[...] chude mięso np. drobiowe, schab, ryby, jaja, nabiał, strączki Źródło węglowodanów: ryż, kasza, produkty pełnoziarniste, owoce, płatki owsiane Źródło tłuszczu: awokado, oliwa, jaja, tłuste ryby, orzechy, siemię lniane Nie zapominaj także o warzywach - są źródłem witamin i minerałów. Na początek możesz śmiało zacząć od spożycia 120g białka, [...]
[...] masy pewnej ilości substancji do zajmowanej przez nią objętości, określana w kg/m3. Można podać tutaj kilka przykładów: - woda 997,8 kg/m3, - alkohol etylowy 790, - oliwa z oliwek 920, - ziemniaki 725. Jak więc widać na przykładzie kilku substancji gęstość może być różna. W przypadku wody 997,8 kg zmieści się w 1000 ml pojemniku. Jeżeli [...]
[...] warto zjeść źródło białka, np.: mięso, rybę, czy jaja, ze źródłem węglowodanów, np.: kasza, ryż, makaron, ziemniaki, oraz ewentualnym źródłem tłuszczów, np.: olej kokosowy, oliwa z oliwek, masło, masło klarowane, olej mct, tłuszcz z mięs, czy ryb lub jaj. Kefir możesz wypić jako dodatek do tego typu posiłku. [...]
ograniczenie tłooszczy zwierzęcych powinno być podstawą w zmniejszaniu poziomu cholesterolu; do tego, jak wspomniano, oliwa z oliwek, tran, lecytyna, guggle (guggulsterony), niacyna i doożo błonnika art z przychodnia.pl Czego cholesterol nie lubi? Według wielu autorytetów poziom tzw. złego cholesterolu LDL powinien być niższy niz. 135 mg%. [...]
jeśli chodzi o otręby to nie pomogę, bo nawet nie miałem ich w ręku. Płatki owsiane, kaszki (te dla dzieci), oliwa z oliwek, siemie lniane mogą pomóc - poza tym dieta płynna, jeśli jest taka potrzeba. Mnie jak dopadło ostatni raz to już nie mogłem stać, ani chodzić - wypadł i uwięzgnął. Tragedia. Odpuść sobie przysiady, najlepiej całkowicie! Ja od [...]
[...] ryby, nabiał (absolutnie należy wykluczyć z diety parówki, kiełbasę itd.); • 3-7 g / kg m.c. węglowodanów– ryż brążowy, makaron razowy, kasze • 1-1,5 g / kg m.c. tłuszczy: oliwa z oliwek, olej kokosowy, awokado, pestki, nasiona, orzechy itd. I teraz obliczamy, ile potrzebujemy protein w stosunku do masy ciała, każdego dnia. Ważący 80 kg [...]
[...] sie w ustalonym zapotrzebowaniu. kiedy? - zasada jedzenia w rownych odstepach czasu co 3-4h tu tez obowiazuje. ile? - tyle ile ustalisz. Dla mnie dieta tluszczowa to oliwa jako zrodlo tluszczu, twarog, tunczyk, mieso, jajka jako zrodla bialka, platki owsiane, carbo i otreby jako zrodla WW i/lub blonnika. ______ Kawosz [...]
Ryż z kurczakiem to podstawa osób trenujących siłowo i chcących zmienić swoją sylwetkę. Niestety z reguły diety osób bazujących na tych dwóch produktach są jałowe i mocno niedoborowe. Związane to może być w dłuższej perspektywie czasu z niedoborami witamin, składników mineralnych, czy zniechęceniem do diety, które może przytrafić się każdemu. [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] serek wiejski/ziarnisty, kefir, jogurt naturalny, etc), orzechy, płatki owsiane górskie wymieszane z otrębami pszennymi w proporcji 3:1 na mleku, zdrowe tłuszcze takie jak oliwa z oliwek lub olej lniany, warzywa (zupy jarzynowe i warzywne, surówki), owoce (w ograniczonej ilości - np. jeśli banany to max. 2 sztuki, a nie całą kiść, jeśli jabłka [...]
Dieta jest zrobiona na wzór starych schematów czyt. na noc twaróg z oliwą, kurczak z ryżem i brokułami, płatki z mlekiem. Twoja strategia żywieniowa ma braki odżywcze, w dodatku występują kolosalne ilości białka, co może być potencjalne szkodliwe dla zdrowia, (wątroby, układu nerwowego..) 250g białka przy wadze 80kg jest błędem.
[...] Bazować więc należy na źródłach białka i tłuszczów, czyli np.: - wieprzowina, wołowina, cielęcina, kurczak, indyk, ryby, podroby, nabiał, jaja, - orzechy, pestki, nasiona, oliwa z oliwek, olej kokosowy, lniany, rydzowy, awokado, masło, smalec. Przepisy zależne są w dużej mierze od naszych umiejętności kulinarnych. Zdecydowanie można wspomóc się [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
Cześć! Na kształtowanie sylwetki ma wpływ wszystko, od tego jaki trening zrobisz oraz jak się będziesz odżywiał. Niestety to na co zwróciłeś uwagę czyli zawartość mikroelementów będzie miała wpływ. Indeks glikemiczny nie będzie miał dużego wpływu, gdyż zakłada spożywanie jednego pokarmu, a z reguły spożywasz ich kilka jednocześnie. Jednak [...]